Η παρουσία του Ηρακλή Τριανταφυλλίδη στη Θεσσαλονίκη τον οδήγησε να γίνει μέλος σε συγκροτήματα όπως τα Τρίο Σαλόνικα, Saint και Slide. Μετά τη θητεία του στο στρατό, πήγε στη Γερμανία και αργότερα επέστρεψε σαν φοιτητής στην Οδοντιατρική σχολή Αθηνών, όπου σχημάτισε τους Ηρακλή & DNA, με έντονη επιρροή του ελληνικού προοδευτικού φολκλόρ.
Δημιουργία και διάλυση
Η διάλυση των Ηρακλή & DNA οδήγησε στη δημιουργία των «Ηρακλής & Λερναία Ύδρα», ενός σχήματος με παραδοσιακά στοιχεία και κοινωνικοπολιτικούς στίχους. Στη θρυλική μπουάτ «11η εντολή» στην Πλάκα, ο Ηρακλής συνέθεσε το διπλό άλμπουμ «Σε Άλλους Κόσμους».
Συνεργασίες με νέους μουσικούς
Στο άλμπουμ συμμετείχε μια πλειάδα ταλαντούχων μουσικών και ερμηνευτών. Ανάμεσά τους οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, μόλις 24 ετών, και ο Νίκος Ζιώγαλας, μόλις 23, οι οποίοι έδωσαν νέα πνοή στη μουσική του Τριανταφυλλίδη.
Η περιπέτεια του υλικού
Πριν ηχογραφηθεί τελικά το άλμπουμ, το υλικό του πέρασε από πολλές περιπέτειες και προκλήσεις. Η διαδικασία παραγωγής ήταν γεμάτη απρόοπτα και ανατροπές, που καθόρισαν την τελική του μορφή.
Η αναγνώριση και οι νέες εμπειρίες
Η αναγνώριση ήρθε πολλά χρόνια αργότερα, και το άλμπουμ του θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα του ελληνόφωνου rock. Με σπουδαίους μουσικούς να συμμετέχουν στις ηχογραφήσεις του, ο Ηρακλής έφερε νέα στοιχεία στη μουσική σκηνή.
Η δημιουργία συλλογικών σχημάτων
Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν η ίδρυση της “ΜουΣυνΚΑ”, που στόχευε στην οργάνωση συναυλιών, καθώς και το καλλιτεχνικό σωματείο Α.Ε.ΤΑ, που συγκέντρωσε καλλιτέχνες από διάφορους τομείς.